Friday, February 4, 2011

Delicious Lemon.


Tuesday was my mothers birthday, but she had to leave for Romania so we didn't get to celebrate her that much.
She got home again last night, so I had promised I'd make some cupcakes she could bring to work today.
 
So I made these lovely ones called Delicious Lemon Cupcakes. I haven't tasted them myself yet, but everyone else who've tried them say that they are indeed delicious.
I'll give you the recipe in Danish and can be found in English here.
 

Delicious Lemon Cupcakes 
25-30 stk. 

Cupcakes:
390 g mel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
½ tsk. Salt
225 g smør, blød
340 g sukker
2 tsk. vanilje ekstrakt
3 æg
226 g cream fraiche
2 tsk. citronskal
2 spsk. citronsaft

Frosting:
40 g smør, blødt
110 g flormelis
2 spsk citronsaft
¾ tsk vanilje ekstrakt
140 g flormelis
1 tsk citronskal
evt. lidt mælk


1.       Tænd ovnen på 180°C. I en mellem skål blandes mel, bagepulver, natron og salt.

2.       I en stor skål røres smør med en håndmixer i ca. 30 sek. Tilføj sukker, vanilje ekstrakt og citronsaft, røres til det godt blandet. Tilføj æggene, ét af gangen og rør efter hver tilføjelse. Tilføj skiftevis mel blandingen og cream fraiche. Vend citronskallen i.

3.       Fordel dejen i omkring 30 papirforme. Bag i forvarmet ovn i ca. 18-20 min. (eller til en træ tandstik kan stikkes i uden der hænger noget fast). Stil til afkøling på en rist og vendt til de er helt kolde før glasuren kommes på.
             
4.       I en mellem skål røres smør med den første del af flormelissen med en håndmixer. Tilføj citronsaft og vanilje ekstrakt. Tilføj gradvist resten af flormelissen. Hvis den er for tyk kan man tilføje 2 til 3 tsk. mælk. Vend citronskallen i.  


No comments:

Post a Comment

What do you think? Have your say.